Boshaard

Live electronics with piano

Gorzen reed langs een zwierig bospad ergens begin augustus luisterend naar de Nuthatcher. Plotseling balkte de bosvloeker over het amber kleurig akker waardoor hij zijn flesje Fuisce liet vallen. Vloekend, tierend, gorzend ziet hij hoe de gele gavers overliepen in de rode gloed van de boshaard.

BOSHAARD: Dominique Vantomme en Toon Bosschaert. Gezellig tijdens one take sessies, met een zilte jodiumachtige smaak, hallucinerend op de tuinzolder. Live op een podium, doen ze dit gedreven omringd door toetsen, analoge drumcomputers, webcams & knopjes opnieuw.

www.boshaard.com

Boshaard, RUMOER!
Boshaard, RUMOER!

Boshaard x Ensor

Het Belgisch muziekduo Boshaard werkte voor hun tweede album aan een nieuwe soundtrack voor verschillende animatiefilms van de gerenommeerde animatiefilmkunstenaar Raoul Servais. Onder live begeleiding van dit album, werden zijn beklijvende films vertoond in een mooie theatertournee doorheen België. Hun passage op het filmfestival Gent 2022 tijdens de hommage aan Servais was een, groot succes.

Voor hun derde album besloot het duo om de briljante kunstschilder James Ensor – die 75 jaar geleden overleed – als inspirator te gebruiken. In Ensors geboortestad Oostende komt in 2024 een grootse kunstinstallatie als eerbetoon, waar Boshaard de bijbehorende muziek voor zal creëren. Dit derde album zal in het najaar van 2024 gereleased worden.

Alexander Stragier, gerenommeerd animatiekunstenaar en videomappingartiest bij Urban Mapping, zorgt voor de beelden. Hij creëert een fantastische beleving vol kunst en verbeelding, geïnspireerd op James Ensor. Tijdens zijn animaties neemt hij je mee door het leven van Ensor en maak je een reis door zijn creatieve geest. Zijn meesterwerken komen op een unieke en meeslepende manier tot leven.

Dit is een voorstelling voor alle leeftijden waar kunstliefhebbers, gezinnen en nieuwsgierige geesten samenkomen. Of je nu een kenner bent van Ensors werk of pas kennismaakt met zijn oeuvre, het belooft een onvergetelijke ervaring te worden die je zintuigen zal prikkelen en je verbeelding zal voeden. Een ultieme samensmelting van beeld en muziek die ervoor zorgt dat je volledig in Ensors wereld kan binnenstappen. Een onvergetelijke ervaring.

Beluister hier de nummers van Boshaard

AGENDA:

Momenteel zijn er geen shows.

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium
za 13 januari 2024 Mechelen Koor
di 31 oktober 2023 Herentals t Schaliken
vr 21 april 2023 Oostende Zaal Kleine Post
wo 15 maart 2023 Middelkerke De Branding
vr 3 februari 2023 Ieper Het Perron

Abonneren: RSS | iCal