Aki

Cinematic Jazz

aki is een opkomend jazzcollectief onder leiding van drumster Anke Verslype. De kern van de groep bestaat uit gitarist Willem Heylen, bassist Ruben De Maesschalck en harpiste Marjolein Vernimmen. Ze brengen atmosferische jazz met aan de basis ongecompliceerde, sobere melodieën waarvan de grenzen worden verlegd tijdens de improvisaties.

Met twee eerdere EP’s, “Warme Dagen” en “Niobe”, heeft aki al indruk gemaakt. In het najaar van 2022 verrasten ze hun publiek met het debuut van hun eerste volledige album, getiteld “Nader”, uitgebracht onder het WERF-label. Dit album bevatte een boeiende samenwerking met Joachim Badenhorst op klarinet, die een nieuwe dimensie toevoegde aan hun geluid.

www.ankeverslype.com

Aki, RUMOER!

© Monday Agbonzee Jr.

Voor hun nieuwste album en aankomende tournee slaat aki opnieuw de handen ineen met Joachim Badenhorst en vroegen ze Niels Van Heertum (euphonium) als speciale gast. Deze uitbreiding verrijkt het kleurenpalet van hun muziek en brengt een nieuwe diepte naar voren. Samen creëren ze een unieke klank die luisteraars meeneemt op een reis van warmte en melancholie, ergens tussen filmische landschappen, jazz en minimalisme.

Opvallend voor hun passage op Gent Jazz 2024 is ook hun samenwerking met animatieartiest Ezra Belgrado. Belgrado voegt op basis van de muziek animaties toe die tijdens het concert achter de muzikanten worden geprojecteerd, waardoor een boeiende visuele dimensie aan de muzikale ervaring wordt toegevoegd.

Stream de topnummers van Aki

AGENDA:

Momenteel zijn er geen shows.

AFGELOPEN DATA:

Nog geen shows in het archief.