REMY

The Analogue Robot Orchestra

In 2015 werkte Remy voor het eerst samen met Jurjen Alkema van kunstenaarscollectief Blauwe Uur. Al snel na de samenwerking bleek dat Jurjen nog een bijzondere installatie kon toevoegen aan de optredens van Remy, namelijk het Analogue Robot Orchestra. Het robotorkest bestaat uit kleine instrumentjes die zichzelf kunnen bespelen, door middel van elektromagneten die met een stampertje tikken op alledaagse voorwerpen. De beleving met Remy en het robotorkest staan in het teken van eigen composities en covers, begeleid door de betoverende visuals van Jurjen, die de wereld rondom het robotorkest van gedaante zullen doen veranderen. Een nieuwe muzikale reis met deze bijzondere instrumentalist. De regie is in handen van Eric Corton.

https://www.remyvankesteren.com/

REMY, RUMOER!

Van het Conservatorium naar wereldberoemde orkesten naar de club – de reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van mooie muziek en verre uithoeken. Na vele onderscheidingen en awards in de klassieke muziek ging het kriebelen bij de jonge muzikant. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs.

Daarom besloot de harpist ook popmuziek te gaan maken. Dit bracht hem o.a. een album geproduceerd door Britse producer, songwriter en DJ Fink. Een half jaar na de release van zijn album ‘Shadows’ brengt de harpist een aantal covers uit van onder andere Radiohead en Rosalía. De elektronisch geproduceerde tracks worden wereldwijd uitgebracht via zijn eigen label en opgepakt in landen als de VS en China. Remy wordt vervolgens uitgenodigd om bij 3FM op te treden en geïnterviewd door KINK, rockradio in Nederland.

Stream de topnummers van
REMY

AGENDA:

Datum Plaats Podium
vr 12 mei 2023 Mechelen Koor
za 13 mei 2023 Schilde Werf 44

Abonneren: RSS | iCal

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium
do 16 maart 2023 Kortrijk Concertstudio – Track
wo 15 maart 2023 Tongeren Kleine Schouwburg
za 4 maart 2023 Geel De Werft
wo 8 februari 2023 Lommel Kleine Zaal – Zittend Publiek
zo 26 juni 2022 Tongeren Openluchtlocatie
do 2 december 2021 Hasselt CCHA / Kleine Theaterzaal

Abonneren: RSS | iCal