DAAU

Die Anarchistische Abentunterhaltung

Musik für Animierter Tonspurfilm

Die Anarchistische Abentunterhaltung is terug. De feniks herrijst weer uit haar as. Ook deze keer vond het Antwerpse kwartet zichzelf opnieuw uit, het creatieve vuur nog wat opgepookt door Rudy Trouvé. (Beeldend kunstenaar. Meesterknutselaar. Levende legende. Amateur geluidsgoochelaar. De vriendelijke doch ietwat vreemde bompa van de Antwerpse scene. Bovenal muzikant. Visionair in bijberoep.)

DAAU, RUMOER!

© Tom Verbruggen

DAAU, nog steeds een viertal anno 2023, dook het repetitiehok in en volgde blindelings orders op van bovengenoemde. Enkel een drumstel, een accordeon, ene klarinet, een contrabas en twee aftandse taperecorders werden toegestaan. Vrienden kwamen langs. Opnames werden gemaakt.
Wat er precies met de tapes gebeurde is een mysterie, maar wat we zeker weten is dat de heer Trouvé werd teruggevonden in een hangar in Antwerpen Noord, enkele maanden later. Een intrigerende geluidscollage was het enige dat overschoot. De ruggengraat voor de plaat was er, en in een donkere decembermaand werkten de heren de composities verder af, met animaties van R.T. ter inspiratie, afgespeeld op gigantische kartonnen dozen.

Het leverde een plaat vol paradoxen op. Groezelig en gepolijst tegelijk. Af en onaf. Een verknipte lofi backingtrack met hifi improvisaties, retro meets the future. De DJ is al naar huis maar het feestje op planeet DAAU is nog lang niet gedaan. Want de film blijft lopen en er moet nog worden geïmproviseerd. Niemand weet waar dat eindigen zal.
Benieuwd om te zien hoe dit knotsgekke avontuur afloopt?

Stream de topnummers van DAAU

AGENDA:

Datum Plaats Podium
do 18 april 2024 Mechelen Koor
vr 26 april 2024 Oostende Zaal Kleine Post

Abonneren: RSS | iCal

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium
za 13 april 2024 Eeklo Zaal Kubiek
vr 22 maart 2024 Beveren Ter Vesten
vr 1 maart 2024 Heusden-Zolder CC Muze – Zwarte Zaal
wo 17 januari 2024 EuraLille L’Aeronef
do 7 december 2023 Antwerpen De Studio – Zittend Publiek
wo 22 november 2023 Gent Club
wo 8 november 2023 Brussel Club
vr 3 november 2023 Diksmuide 4AD
do 26 oktober 2023 Heist-op-den Berg Hnita Hoeve
vr 29 september 2023 Antwerpen Luchtbal

Abonneren: RSS | iCal