Jim White

American singer-songwriter

Jim White haalt zijn inspiratie uit het jarenlange globetrotten, waar hij bijbaantjes had van taxi chauffeur in New York, bokser, dominee, fotograaf, pro-surfer tot fotomodel in Milaan en Amsterdam. In 2003 brak hij door met de over hem gemaakte roadmovie “Searching for the Wrong Eyed Jesus”. Hier wordt hij gevolgd op zijn tochten door de Southern States, waar hij muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, the Handsome Family en Johnny Dowd, die eveneens als White geïnspireerd zijn door de cultuur van het zuiden.
Jim White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne, zanger van de legendarische groep Talking Heads, en getekend op diens label Luaka Bop. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba, en Aimee Mann.

https://jimwhitemusic.net/

Jim White, RUMOER!

Het zuiden is de wieg van praktisch alle Amerikaanse muziek, een vat vol fascinerende tegenstellingen en een niet aflatende bron van inspiratie voor talloze muzikanten en schrijvers. Jim White wordt wel eens “The king of country noir” genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen.

Een poging om de geheimen van het zuiden van de V.S. te ontrafelen, en tegelijk af te rekenen met  zijn eigen demonen. Of, zoals White het zelf stelt, ‘proberen om de gouden tand in Gods valse grijns te vinden.’ Zijn laatste album is Waffles, Triangles & Jesus waarmee Jim gelijk kon rekenen op een uitnodiging om op te komen treden maar liefst 2 VPRO programma’s Vrije Geluiden en Buiten Spelen. Jim werkt momenteel aan een nieuw album dat in de loop van 2020 zal verschijnen.

Stream de topnummers van
Jim White

AGENDA:

Datum Plaats Podium
zo 22 oktober 2023 Dranouter Muziekcentrum Dranouter
di 24 oktober 2023 Pelt Cultuurcafé Palethe
wo 25 oktober 2023 Edegem De Hoogmis
vr 27 oktober 2023 Antwerpen Djingel Djangel
vr 10 november 2023 Heusden-Zolder CC Muze – Zwarte Zaal

Abonneren: RSS | iCal

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium
wo 8 juni 2022 Borgerhout Foyer Concert – Staand Concert
za 4 juni 2022 Brugge Cactus Club
vr 3 juni 2022 Leuven Het Depot – Foyer

Abonneren: RSS | iCal