Jaouad

Kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul is een artistieke kameleon bij uitstek. Opgeleid als banketbakker zette hij zijn eerste stappen op het podium als drag queen. Vele jaren later heeft hij zich ontpopt tot de verhalenverteller die hij vandaag is. Zingen, acteren, dansen, presenteren, regisseren, fotografie, film, kunst en mode zijn voor hem één grote speeltuin.

• Muziek: In 2021 bracht hij zijn debuutalbum Messias uit en toerde hij met een liveband doorheen Brussel en Vlaanderen langs plaatsen als AB Club, Dranouter XL, OLT Rivierenhof, Het Depot, De Centrale,
De Roma & Sfinks Mundial XL.

• Productiehuis: samen met Jeroen Vanluyten richtte hij Sjamaan op, een productiehuis waar schrijven, denken & creëren de basisuitrusting is voor iedere creatieve reis.

jaouad.be

Jaouad, RUMOER!

(c) Paule Josephe

• Theater: zijn monoloog ‘De Meisje’ blijft tot op vandaag een universeel verhaal dat jong en oud doorheen verschillende culturen verbindt. Eind 2022 gaat Jaouad bij het Toneelhuis in Antwerpen in première met ‘Venus In Libra’, een voorstelling die de zoektocht naar een wereld in balans verbeeldt tegen de achtergrond van het nachtleven.

• Schrijven: In 2023 verschijnt zijn eerste boek, De Meisje. Het vertelt het fictieve levensverhaal van Idriss, die al opgroeiende voortdurend een gevecht met zijn omgeving en uiteindelijk ook met zichzelf voert om te kunnen zijn wie hij is.

Jaouad draagt verschillende identiteiten in zich, die hij graag uit via zijn activisme en ondernemerschap. Als geen ander speelt hij met het thema gender, controversiële thema’s gaat hij niet uit de weg. Zo wordt hij vaak als ervaringsdeskundige gevraagd rond thema’s als gender, seksualiteit, religie en migratie. De vele kruispunten in zijn identiteit en zijn werk in middelbare scholen met de voorstelling ‘Zeemeermin’ vormen hiervoor het fundament. Voortdurend verlaat hij zijn comfortzone, een absolute must die Jaouad combineert met een onstuitbare drang om verhalen te vertellen.

Jaouad, RUMOER!

AGENDA:

Momenteel zijn er geen shows.

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium
do 30 november 2023 Wemmel De Zandloper
do 23 november 2023 Boom Schouwburg – Halve Capaciteit
vr 17 november 2023 Ronse CC De Ververij
do 16 november 2023 Harelbeke Theaterzaal
wo 15 november 2023 Merksem Scène-Sur-Scène Opstelling / CC
di 7 november 2023 Diest Begijnhof – Aula
do 12 oktober 2023 Brussel MuntpuntCafé
di 10 oktober 2023 Gent Miry Concertzaal
zo 8 oktober 2023 Antwerpen Bar Lokal
do 14 september 2023 Oostende Galerie Papillon
do 8 juni 2023 Brussel Muntpunt
zo 23 april 2023 Antwerpen Peperfabriek
za 18 maart 2023 Gent bij’ De Vieze Gasten
zo 5 maart 2023 Borgerhout Amor – Club
za 4 februari 2023 Oostende

Abonneren: RSS | iCal RSS | iCal