Wende

‘MENS’ – ‘Op zoek naar het gevaar en het wonder van een mens te zijn.’ Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem en kracht, dwars door alle genres heen. Ook in haar nieuwe voorstelling staat ‘Storytelling on Music’ (zoals ze dat zelf noemt) centraal.

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten en performers van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, of zelfs een film, ze slaagt er steeds weer in haar publiek diep te raken. Rode draad bij alles wat ze doet; Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem en kracht,  dwars door alle genres heen. Of het nu in het theater of in de club is, Wende’s shows zijn vol van expressie. Ook in haar nieuwe voorstelling staat ‘Storytelling on Music’ (zoals ze dat zelf noemt) centraal.

Ze benaderde gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon om samen met haar nieuwe verhalen en songs te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd. Een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en de vraag hoe we ons moeten verhouden tot wat er om ons heen gebeurt. Wende gaat met deze schrijvers in gesprek over zichzelf, de toekomst, de taal en de wereld waarin ze leeft.  Op zoek naar de schoonheid, de lelijkheid, het gevaar en het wonder van mens te zijn, zingt ze over haar eigen angst, eenzaamheid, zoektocht, liefde, land en stad. Het resultaat is een intieme, verrassende en confronterende reis door  een leven vol van miniatuurvertellingen.

Zo keert Wende met deze voorstelling op een moderne manier terug naar haar wortels, naar het chanson, een liedvorm die als geen ander de traditie kent de kern van het menszijn te willen raken.

Regisseur Marcus Azzini (artistiek directeur van Theatergroep Oostpool) tekent voor de regie. En de internationaal vermaarde ontwerpster Chloe Lamford uit Londen tekent voor het design van de voorstelling (op dit moment is ze ook verbonden aan Toneelgroep Amsterdam met regisseur Katie Mitchell).

Het resultaat is een intieme, verrassende en soms confronterende reis. Haar laatste theaterprogramma LAST RESISTANCE verraste en gooide hoge ogen bij zowel het publiek als de pers. De Telegraaf***** kopte “Absolute Wereldklasse” en het NRC***** schreef “In het theater valt alles op zijn plek bij Wende”. De Volkskrant**** schreef “Wende weet diep tot haar publiek door te dringen”

Wende komt met een nieuw geschreven repertoire, ontdaan van nostalgie, in een hedendaagse vorm en vooral met de thema’s van onze tijd.

Bij de succesvolle theatershow kwam in 2018 ook het gelijknamige album MENS uit, waarop de songs van de voorstelling verzameld staan. Dat bleek evenzeer een schot in de roos: na een uitverkochte clubtour doorheen de Lage Landen werd de plaat in februari 2019 bekroond met de Edison Pop voor Beste Album – de Grammy’s van Nederland, zeg maar.

In België stond Wende de voorbije jaren onder meer in de AB, Vooruit, De Bourla en tweemaal in De Roma.

Pers over MENS:

“Snijders’ kwetsbaarheid gaat prachtig samen met muziek en techniek van wereldniveau.” (★★★★★) – De Morgen

”Een zingende Wende overtreft al het andere.” (★★★★) – NRC 

“Met haar indringende liedjes en prachtige teksten biedt Wende Snijders ieder dwalend mens perspectief.”Parool

 

Website: www.wende.nu

DOWNLOAD DE TECHNISCHE FICHE 


AGENDA:

Meer data binnenkort.

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium Land
zo 4 augustus 2019 Dranouter Festival Dranouter BE
Aanvang: 21:00.
za 13 april 2019 Antwerpen De Roma BE
Aanvang: 20:00.