Sun Gods

2017. De broers Brent Buckler en Sander Cliquet dopen samen met Vincent Lembregts en Marijn Geerts hun band Barefoot And The Shoes om tot SUN GODS.
In de getalenteerde producer Roel De Bruyne vinden ze de ideale partner om een compleet nieuwe sound te creëren. Met hun rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en prominente drums creëren.

Sun Gods een eigen, uniek geluid: weidse, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s van de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois.

Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Richard Thompson, Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers.

Sun Gods overtuigde in korte tijd tal van concertorganisatoren. Zo speelde de jonge band in 2018 gesmaakte sets op o.m. Linkerwoofer, De Effenaar (NL) en het IZUG Festival in Breda (NL). Dit jaar waren er opgemerkte passages op o.a. Kneistival, de Fonnefeesten en het Rivierenhof in Antwerpen. En dat wordt wellicht maar het begin, want de mensen van boekingskantoor Rumoer! werden op slag verliefd en gaan dit najaar aan de slag met het getalenteerde viertal. Ondertussen werden ook op de radio de eerste hoofdstukken geschreven.
In 2018 kampeerde single ‘Subtle Science’ veertien weken op de playlist van Radio 1. Opvolgers ‘Zanzara’ en ‘Pictures of You’ werden dit voorjaar dan weer opgepikt door Studio Brussel in hun Eigen Kweek-playlist.

En Sun Gods are keeping the best for last: een trits geweldige songs is nog onderweg … stay tuned!

Sun Gods is:
Brent Buckler (vocals/guitars) Sander Cliquet
synth/ guitars) Vincent Lembreghts (bass)
Marijn Geerts (drums)

Genre:
indie rock/pop, art rock/pop

Voor fans van:
Peter Gabriel The War on Drugs The National
Simple Minds Daniel Lanois

Sun Gods – Instagram
Sun Gods – Facebook
Sun Gods – vi.be
Sun Gods – Spotify

 

AGENDA:

Meer data binnenkort.

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium Land
do 21 november 2019 Gent XYZ Lounge BE
Aanvang: 22:00.
vr 2 augustus 2019 Berlaar Rock Balder BE
vr 26 juli 2019 DEURNE Rivierenhof BE
Aanvang: 19:00.
wo 17 juli 2019 Knokke-Heist Kneistival BE
vr 21 juni 2019 Flémale La Fiesta Du Rock BE