Jan Leyers

Foto: Charlie De Keersmaecker

Hij schreef Belpop-geschiedenis met Soulsister, vormde het muzikale brein achter talloze hits van andere artiesten (onder meer Clouseau, Natalia en de Amerikaanse countryzanger Aaron Tippin) én bracht doorheen de jaren verschillende solo-albums uit. Het wordt kortom snel duidelijk dat Jan Leyers niet voor één gat te vangen is. Zo bracht de muzikant in 2015 een eerste Nederlandstalige plaat uit, Helder getiteld.

Verhalende en verrassende songs over ridders met rugpijn, nieuwe schoenen en de troosteres der bedrukten gaan daarop hand in hand met de aanstekelijke radiohit Alles komt in orde, het bezwerende Broeder en het donkere Honger in de stad. Uitgebreide en succesvolle tournees langs de Vlaamse theaters en festivals volgden, waarbij Jan de rasmuzikanten Tom Vanstiphout, Marc Bonne, David Poltrock en Bart Delacour als liveband meenam.

In het voorjaar van 2019 is Jan Leyers een van de gasten in het populaire VTM-programma “Liefde voor Muziek”. Daarnaast is hij ook volop aan het schrijven aan nieuw solomateriaal.

www.janleyers.be

 

AGENDA:

Meer data binnenkort.

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium Land
Tour: Allah in Europa
do 28 maart 2019 Geel Bibliotheek BE
Aanvang: 20:00. Lezing
do 28 februari 2019 Kortessem CC Mozaiek BE
Aanvang: 20:00. Lezing