DAAU

Foto: Tom Verbruggen

Straks bestaat het Antwerpse DAAU- ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung – 25 jaar. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit. Curator is Rudy Trouvé, de éminence grise van de Antwerpse rock-scène. Hij maakte een eigenzinnige selectie uit het beste uit 25 jaar muziekmaken. Vervolgens kroop hij in de rol van producer en nam hij de muziek opnieuw op met de band, mèt studio-gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski. Het album gaat “Hineininterpretierung”* heten en komt in Benelux uit bij WasteMyRecords, een vinnig indie-label met uitgesproken Antwerpse inslag.

De live-tour die volgt na de release van de jubileumplaat gaat van start in mei 2017 met voorstellingen in thuisstad Antwerpen (De Studio op 12/5) en Utrecht (Ekko op 25/5) en Liège (Reflektor op 4/5) . Het wordt een feestelijke set, waarin de energie van de begindagen en het raffinement van de latere periode elkaar ontmoeten. DAAU brengt waar het al 25 jaar garant voor staat: intense live-shows, die je meenemen van extase naar ontroering en weer terug.

Sinds 1992 verbaast Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) de internationale muziekscene met hun muzikale vaardigheid, inventiviteit, aanstekelijke dynamiek en onnavolgbare muziek; vier piepjonge snaken brachten sedert 1992 een nieuw soort ‘klassiek’, uitgevoerd met een ongewone combinatie van oude instrumenten (klarinet, accordeon, drums, marimba en contrabas) en de ongenaakbare attitude van een punkband.

Sinds haar debuut stond DAAUop talloze podia van grote festivals in heel West-Europa, van Roskilde over Montreux Jazz tot Sziget Festival in Budapest. De band deed een eindeloze reeks concertzalen en clubs aan in binnen- en buitenland. DAAU ontroert, verontrust en zoekt het avontuur op, nog steeds. Invloeden uit de hedendaagse en klassieke muziek, en boven alles een grote emotionele zeggingskracht typeren de unieke sound van dit bijzonder ensemble.

*hineininterpretieren: een betekenis aan iets toekennen die het best past bij je eigen perspectief en daarbij andere betekenissen uit het oog verliezen
 

DOWNLOAD DE TECHNISCHE FICHE 

AGENDA:

Meer data binnenkort.

AFGELOPEN DATA:

Momenteel zijn er geen data uit het archief weer te geven