ABBEY ROAD – 50 YEAR ANNIVERSARY BY THE ANALOGUES

Foto: Daniel Burdett

THE ANALOGUES BRENGEN “ABBEY ROAD” EXACT 50 JAAR NA RELEASEDATUM INTEGRAAL LIVE IN ANTWERPEN

26/09/2019 – LOTTO ARENA, ANTWERPEN

Geen zebrapad ter wereld iconischer dan dat van Abbey Road, toch? Verantwoordelijk daarvoor zijn uiteraard The Beatles, die in de gelijknamige Studios in Londen hun laatste album als band opnamen en dat Abbey Road doopten, nadat ook de legendarische coverfoto – John, Ringo, Paul en George op een rijtje – er op straat werd ingeblikt.

Op 26 september 2019 zal het dag op dag exact 50 jaar geleden zijn dat “Abbey Road” in de rekken lag, en die finale creatieve uitspatting van The Fab Four krijgt een wel heel bijzondere verjaardag. The Analogues brengen namelijk hulde aan het meesterwerk en dat met een liveshow in de Antwerpse Lotto Arena, waarbij de plaat van begin tot einde en letterlijk noot voor noot (!) wordt gespeeld.

Nadat de groep de voorbije jaren al andere Beatles-klassiekers als “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” en “The White Album” naar fel gesmaakte live-uitvoeringen bracht – waarbij de AB, De Roma en de Stadsschouwburg in Brugge tot de nok volliepen – gaat The Analogues nu voor het orkestraal gearrangeerde en vaak experimentele “Abbey Road”. Die laatste worp van The Beatles uit 1969 heeft onder meer de tijdloze parels ‘Come Together’, ‘Here Comes The Sun’ en ‘I Want You (She’s So Heavy)’ op de tracklist staan; songs die generatie na generatie geen greintje karakter verliezen en blijven bekoren.

De band streeft in z’n tribute-aanpak niets minder dan perfectie na – en met succes: sluit je ogen, en je waant je zo bij het origineel. Dit keer wordt de integrale album-uitvoering aangevuld met een eigenzinnige (en door de band zwaar bediscussieerde) keuze uit het oeuvre van The Beatles, met de nadruk op materiaal uit de studio years, na 1966. Materiaal dat live dus nooit door The Beatles zélf werd gespeeld, maar enkel via opnames bestaat. Dat kan natuurlijk alleen in volle glorie gereproduceerd worden: met een uitgebreid orkest (blazers, strijkers, etc.) en het originele, analoge instrumentarium.

In Nederland wist de band de Ziggo Dome in no time uit te verkopen, waardoor de show in de Lotto Arena er enkel exclusiever op wordt. Bandleider en bassist Bart Van Poppel is alvast zelf al reikhalzend aan het uitkijken naar dat gouden jubileum-concert: “Het duurt nog even voor het zover is, dus ik doe nog geen uitspraak over de feestelijke invulling die de verjaardag een extra dimensie zal geven. Maar dat het een bijzondere avond wordt, durf ik nu al te beloven”.

 BESTEL UW TICKETS HIER of via: 070 34 53 45

In de pers:

“Beter dan The Fab Four zelf” (Serge Simonart in Humo)

“The Beatles naspelen tijdens de International Beatleweek in Liverpool, The Analogues deden het met succes” (De Volkskrant)

“The Analogues flikken het weer met Beatles perfectie” (Theaterkrant.nl)

“Bijna griezelig dichtbij kwamen The Analogues bij het origineel” (****) (Het Parool)

“Voor de ware Beatles-liefhebber werd het een avond om van te smullen” (Lust For Life Magazine)