Aafke Romeijn

Aafke Romeijn schrijft sciencefiction over niet-bestaande ziektes, maakt Nederlandstalige electropop over snelwegen en gedichten over failliete winkelketens. In haar columns en essays spreekt ze zich uit over politiek, feminisme en pulp-tv. In haar shows laat Romeijn dansbare electro naadloos overgaan in spoken word en fluisterliedjes.

In 2016 scoorde ze met “Alles Went”, een duet met rapper Sef, een flinke Studio Brussel hit. Een jaar later volgde ook Radio 1 met “Zal ik dan” dat ze samen met Tom Kestens maakte.

Haar recente album M vormt de soundtrack bij haar debuutroman Concept M: een plaat die zweeft tussen beats en strijkers, waarvan singles “Spoiler”, “Een heel klein beetje oorlog” (Noordkaap cover) en vooral “Ameland” (met Spinvis) veelvuldig op de Belgische radio te horen zijn. “Ameland” eindigt zelfs in de Top 50 van het jaar 2019 bij Radio 1.

www.aafkeromeijn.nl

AAFKE ROMEIJN IN DE PERS

“Een plaat als een examen”: (****) De Standaard over M

“Zorgelijke en rondborstige electropop in indrukwekkende muzikale uitvoering.” (****) NRC over Romeijns liveshow

“Met deze plaat kunt u overal naartoe… van stuiterende Kraftwerk-techno tot strijkerrijke liedjes voor het slapengaan.” (****) De Morgen over M

“Heeft Vlaanderen na pakweg Eefje de Visser en Roosbeef nog plaats voor een aparte singer-songwriter van over de Moerdijk? Hier is ze.” (Gazet van Antwerpen)

 

AGENDA:

Meer data binnenkort.

AFGELOPEN DATA:

Momenteel zijn er geen data uit het archief weer te geven