Peter Holvoet-Hanssen, Mauro Pawlowski en Leen Diependaele

GOLEMAN

P oetry M usic L ab on tour

Een rondtrekkende Medicine Show, een Nederlandstalig concert. Krachten
bundelend. Poëziemuziek die commedia dell’arte met schoonheid verbindt.

2024. De steeds schrikbarender Reus Goleman rukt verder op. Drie troubadours gaan hem tegemoet, enkel gewapend met de zinderende zang en de in trance brengende muziek-composities van Mauro Pawlowski en electronica-artieste Leen Diependaele, in combinatie met de unieke, zing-zeggende verzen van dichter Peter Holvoet-Hanssen.

Peter Holvoet-Hanssen, Mauro Pawlowski en Leen Diependaele, RUMOER!

© Birgit Kersbergen

Dit P oëzie-M uziek L abo (Peter H.-H., Mauro en L een ‘Samowar’ Diependaele) wapent zich met gebalde verbeeldingskracht en neemt met elke song een andere vorm aan. Kunnen de bezwerende liederen en de in vervoering brengende ‘muziekdoosgedichten’ de vernietigende en infiltrerende golem-man even van de wijs brengen? De toestand is hachelijk.

Het labo – dat seismografisch contact heeft met de reus – roept de hulp in van uitzonderlijke ‘local heroes’, die alles op het spel zetten. De plaatselijke local hero – eender welke discipline maar authentiek en intens – wordt ingezet om een snaar te raken, om mee het beste van zichzelf te geven in een poging de reus te doen opkijken. Tijdens het optreden zullen de ‘vibes’ gebruikt worden om verbinding te leggen met de reus.

Zal Goleman heel even tot stilstand gebracht kunnen worden? Wellicht niet, maar de poging telt.

Peter ‘Libretto’ Holvoet-Hanssen schrijft al langer over Reus Goleman. En zal in januari 2024 zijn finale-gedichtenboek uitbrengen: GOLEMAN. De teksten van de songs zijn gebaseerd op Peters allermooiste, bezwerende verzen. Leonard Cohen zelve zou tevreden zijn.

AGENDA:

Momenteel zijn er geen shows.

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium
do 29 februari 2024 Poperinge Ghybe
zo 28 januari 2024 Bilzen De Kimpel – Ontbijt Deluxe
za 27 januari 2024 Antwerpen Black Box
vr 26 januari 2024 Heusden-Zolder CC Muze – Zwarte Zaal
vr 19 januari 2024 Mortsel Kaleidoscoop

Abonneren: RSS | iCal