Lucid Lucia

Fusion Jazz

BRZZVLL, opgericht door saxofonist Vincent Brijs, is al sinds 2008 een begrip in Antwerpen en de Belgische jazzscene, maar na een periode van vijftien jaar heeft het sextet besloten om met een naamsverandering en een nieuwe bezetting aan een nieuw hoofdstuk in hun verhaal te beginnen. Enter Lucid Lucia, vernoemd naar Brijs’ oudste dochter en tevens de naam van een track die voor het eerst verscheen op BRZZVLL’s album ‘First Let’s Dance’ uit 2016. Het staat ook symbool voor een helderder, duidelijker geluid.

http://www.brzzvll.com/

Op 8 oktober brengt Lucid Lucia hun titelloze debuut-EP uit via het Belgische label Sdban Ultra. In een zoektocht om de bundel van complexiteit, tegenstrijdigheden en mysterie die een menselijk leven is, uit te pakken in zes tracks van jazz en space funk geïnfundeerde grooves, kijkt Lucid Lucia naar het geluid van Herbie’s ‘Head Hunters’ en Miles’ acid funk van het midden van de jaren 70 voor inspiratie.

Voortbordurend op een instrumentale kern, is ‘Lucid Lucia’ een geestverruimend feest gecentreerd op vrijheid en ritme. Vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en verschuivende drumbeats smelten samen, wat resulteert in een verheffende en vreugdevolle viering van jazz, funk en groove.

Het verhaal van Vincent Brijs begon in 2007 toen BRZZVLL Jong Jazztalent Gent won – een wedstrijd die de ongebreidelde creativiteit aanboort van één van de meest creatieve muziekscènes in België; de jazzscene. Een optreden op het prestigieuze Gent Jazz Festival volgde, waarna de band in 2008 hun debuutalbum ‘Days of Thunder, Days of Grace’ uitbracht, met bijdragen van onder meer Zap Mama’s Marie Daulne, dat door de krant Le Soir werd uitgeroepen tot ‘Beste Jazz Album van 2008’.

Als huisband van de maandelijkse ‘Nuff Said’-avonden in Antwerpen hebben de muzikanten hun sound aangescherpt door op te treden met tal van artiesten uit binnen- en buitenland zoals Ursula Rucker, Joseph Bowie (Defunkt), Amir Sulaiman, Anthony Joseph, Zena Edwards, Ayanna Witter Johnson, Baloji, Mo & Grazz, Kain the Poet (The Last Poets), Marie Daulne, Dizzy Madjeku, Ida Nielsen en vele anderen.

Ze brengen nog vijf albums uit, waaronder een samenwerking met de in Trinidad geboren dichter, romanschrijver en muzikant Anthony Joseph op het veelgeprezen album ‘Engines’ uit 2014 en met hiphop MC, schrijver en producer Amir Sulaiman op het album ‘First Let’s Dance’ uit 2016. Het album ‘Waiho’ uit 2017, het eerste instrumentale album en laatste album van de band ontving veel lof van tal van smaakmakers waaronder UNCUT magazine, The Line of Best Fit, XLR8R en Record Collector magazine.

En nu dus op naar 2021 en Lucid Lucia. Een nieuw hoofdstuk voor Vincent Brijs en zijn band – een wonderlijke jazz-funk odyssee die de perfecte balans vindt tussen de vrijheid van jazz en de herhalingen van funk. Geniet van de lichtgevende sounds….

Lucid Lucia zijn:

Vincent Brijs: Saxofoons en EWI
Bart Borremans: Saxofoons
Stijn Cools: Drums
Dries Laheye: Bas
Dries Verhulst: Gitaar
Jan Willems: Toetsen
James Williams: Drums en percussie

Stream de topnummers van
Lucid Lucia

AGENDA:

Datum Plaats Podium
vr 26 november 2021 Borgerhout Rataplan

Abonneren: RSS | iCal

AFGELOPEN DATA:

Nog geen shows in het archief.