Lucid Lucia

Fusion Jazz

Debuut EP komt uit op 8 oktober 2021 via Sdban Ultra

BRZZVLL, opgericht door saxofonist Vincent Brijs, is al sinds 2008 een begrip in Antwerpen en de Belgische jazzscene, maar na een periode van vijftien jaar heeft het sextet besloten om met een naamsverandering en een nieuwe bezetting aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Enter Lucid Lucia, vernoemd naar Brijs’ oudste dochter en tevens de naam van een track die voor het eerst verscheen op BRZZVLL’s album ‘First Let’s Dance’ uit 2016. Het staat ook symbool voor een helderder, duidelijker geluid.

http://www.lucidlucia.com

Hun debuut-EP is sinds 8 oktober uit op het Belgische label Sdban Ultra.

‘Lucid Lucia’ een geestverruimend feest, een ode aan vrijheid en ritme. Vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en funky drumbeats smelten samen, wat resulteert in een verheffende en vreugdevolle viering van jazz, funk en groove.

Het verhaal van Vincent Brijs begon in 2007 toen BRZZVLL Jong Jazztalent Gent won – een wedstrijd die zich inzet voor één van de meest creatieve muziek scènes in België; de jazzscene. Een optreden op het prestigieuze Gent Jazz Festival volgde, waarna de band in 2008 hun debuutalbum ‘Days of Thunder, Days of Grace’ uitbracht, met bijdragen van onder meer Zap Mama’s Marie Daulne, dat door de krant Le Soir werd uitgeroepen tot ‘Beste Jazz Album van 2008’.

Als huisband van de maandelijkse ‘Nuff Said’-avonden in Antwerpen hebben de muzikanten hun sound verrijkt door op te treden met tal van artiesten uit binnen- en buitenland zoals Ursula Rucker, Joseph Bowie (Defunkt), Amir Sulaiman, Anthony Joseph, Zena Edwards, Ayanna Witter Johnson, Baloji, Mo & Grazz, Kain the Poet (The Last Poets), Roland, Mauro, Stef Kamil Carlens, Kel Assouf, Marie Daulne, Dizzy Madjeku, Ida Nielsen en vele anderen.

Lucid Lucia zijn:

Vincent Brijs: Saxofoons en EWI
Bart Borremans: Saxofoons
Stijn Cools: Drums
Dries Laheye: Bas
Dries Verhulst: Gitaar
Jan Willems: Toetsen
James Williams: Drums en percussie

Stream de topnummers van
Lucid Lucia

AGENDA:

Momenteel zijn er geen shows.

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium
vr 26 november 2021 Borgerhout Rataplan

Abonneren: RSS | iCal