Liliane Saint-Pierre

Grande Dame

Liliane Saint-Pierre is zondermeer La Grande Dame van het Vlaamse chanson, actief als ‘recording artist’ sinds de prille  jaren 60 van de vorige eeuw, en met 20 albums en meer dan 90 singles op de teller, opgenomen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Talrijke hits en honderduizenden platen verkocht. Eén van de weinige Vlaamse artiesten die het ook ver buiten landsgrenzen schopte. Haar carrière spreekt dan ook tot de verbeelding: als jong meisje tijdens de golden sixties doorheen Europa touren en Roy Orbison, Jimi Hendrix of The Bee Gees tegen het lijf lopen, spelen in de van The Beatles bekende Star Club in Hamburg, in Parijs tekenen voor Flèche, het platenlabel van de grote Claude François die wild van haar was; musicals, TV shows, songfestival avonturen…en nog veel en veel meer.

https://www.lilianesaint-pierre.be/

‘KARMA’, haar eerste album in 6 jaar, is zondermeer een artistiek hoogtepunt in haar lange carrière. Producer, arrangeur en musical director Andries Boone (Guido Belcanto, Lenny & De Wespen, MANdolinMAN) zocht voor elk van de 18 songs de juiste top-muzikanten bij elkaar. Het sterke songmateriaal werd speciaal voor Liliane geschreven door o.m. Wannes Capelle, Guy Swinnen, Gert Bettens, Udo, Philippe Robrecht, Rick de Leeuw, Sabine Tiels…en Guido Belcanto ging graag in op de uitnodiging om samen met haar te duetteren.

Rijke en avontuurlijke arrangementen met oriëntaalse invloeden worden afgewisseld met sobere en uitgepuurde songs met focus op tekst en stem. Vintage Liliane Saint-Pierre maar toch net anders.

Een gelouterde artieste die zingt over liefde, hoop, pijn en verlangen, en dat met een stem die met de tijd enkel maar beter en indringender wordt. “KARMA” is een voltreffer, een plaat die rààkt in hart en ziel.

Stream de topnummers van Liliane Saint-Pierre

AGENDA:

Datum Plaats Podium
Tour: ierre
za 8 januari 2022 Buggenhout De Pit
za 22 januari 2022 Sint-Gillis-Waas De Route
vr 18 februari 2022 Zottegem CC Zoetegem
vr 25 maart 2022 Menen De Steiger

Abonneren: RSS | iCal

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium
Tour: ierre
wo 24 november 2021 Aalst De Werf
vr 19 november 2021 Geel De Werft
wo 27 oktober 2021 Rotselaar De Mena
vr 27 augustus 2021 Deurne OLT – Rivierenhof
vr 23 oktober 2020 Heusden-Zolder CC Muze – Schouwburg
ma 12 oktober 2020 Sint-Niklaas Stadsschouwburg
vr 2 oktober 2020 Alsemberg De Meent

Abonneren: RSS | iCal