The Colorist & Lisa Hannigan

Kobe Proesmans en Aarich Jespers houden met hun avontuurlijke kamerpopcollectief The Colorist Orchestra enkel contouren van bestaande songs over en kleuren ze dan opnieuw in. Daarbij nodigen ze telkens een internationale zanger/es uit van wie ze het repertoire herarrangeren en opnieuw componeren.
Zelf ontworpen instrumenten staan centraal naast enkele traditionele instrumenten, die op onorthodoxe wijze worden ingezet om te komen tot een nieuw geluid. Het karakter van het achtkoppig orkest is te vergelijken met dat van een hedendaags klassiek ensemble. In combinatie met de toegankelijke popsongs leveren deze ‘remixes’ boeiende kruisbestuivingen tussen ernstige muziek en mainstream. De samenwerkingen zijn bijzonder en genieten veel bijval en interesse in zowel binnen- als buitenland.

In het verleden had The Colorist Orchestra de eer en het genoegen om samen te werken met de Zweeds-Japanse singer-songwriter Sumie Nagano (Bella Union, UK) (2014), de Braziliaanse ‘tropical punk’ zangeres Cibelle (Crammed Disc) (2014) en de IJslandse indiepopprinses Emiliana Torrini (Rough Trade, UK) (2015).

In 2016 werd van de concertreeks met Emiliana Torrini, een live album uitgebracht op het legendarische Rough Trade UK label. Het ‘The Colorist & Emiliana Torrini’ album werd geprezen in alle grote internationale muziekbladen (****The Guardian – “A vibrant, colourful collection of classical and contemporary collisions”,****The Wall Street Journal – “Enchanting”, ****MOJO – “Rousing, otherworldy, outlandish”, ****Uncut Magazine – “Emiliana meets her orchestral match” ,****The Irish Times – “A very acceptable stopgap between studio albums from Icelandic showstopper and Gollum’s muse”, …)

Februari 2017 volgde er een tournee langs de betere Europese indie zalen van Den Haag, Antwerpen, Amsterdam, Hamburg, Leipzich, Ulm, Zurich, Lausanne, Milan en Frankfurt bracht. De tournee werd bekroond met uitverkochte concerten in de Bataclan (Parijs), de Islington Assembly Hall (Londen) en de Volksbuhne (Berlijn). In een verslag van het concert in Londen, kopt deMorgen ‘Belgische The Colorist gooit hoge ogen in Londen met superster Emiliana Torrini / Zo ziet internationaal succes er dus uit

In November 2017 inviteren we de Ierse folk-pop dame Lisa Hannigan (ATO/Play It Again Sam).

Ook nu kunnen we uitkijken naar een fascinerende samenwerking. Lisa Hannigan ondernam reeds menig muzikaal avontuur en werkte daarvoor samen met o.m. Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock en Glen Hansard. Toch menen wij aan haar palmares iets unieks te kunnen toevoegen.

Met het geluid van The Colorist Orchestra en de manier van arrangeren, hopen we de songs van Lisa Hannigan naar een andere wereld te kunnen brengen. Iets verder weg uit de traditionele sfeer en dichter bij het orkestraal-klassiek, filmisch en pop geluid, dat de muziek van The Colorist Orchestra typeert. Zowel voor de artiesten als voor een publiek is het onderzoek naar andere registers, zeer verrijkend. Zelden wordt een song opnieuw uit-en terug aangekleed. Het doel is niet te wedijveren met het origineel, evenmin om een song te deconstrueren om het ‘specialer’ te maken. De nieuwe compositie is een bewerking waar andere facetten van de song naar boven kunnen komen. Een waar de wereld van Lisa en die van The Colorist Orchestra elkaar vinden.

 

LISA HANNIGAN

Lisa Margaret Hannigan is een Ierse zangeres, songwriter en muzikante. Ze begon haar muzikale carrière als lid van Damien Rice ‘ s band. Sinds het begin van haar solo-carrière, in 2007, heeft ze drie albums uitgebracht: Sea Sew (2008), Passenger (2011), en At Swim (2016).

Het repertoire van Lisa Hannigan heeft een sterke connectie met de Ierse muzikale traditie. Zowel live als op plaat worden haar songs begeleid in een stijl en klank die sterk aansluit bij traditionele country & gospel. Toch is er een aansluiting met pop muziek te ontwaren in producties van o. a. Joe Henry en Aaron Dessner (The National).

Lisa Hannigan is met haar derde plaat (At Swim) helemaal doorgebroken en verzamelde sterren in toonaangevende muziekbladen (MOJO, Q, Mail On Sunday, Sunday Times, Telegraph, Observer, Line of Best Fit, …).

 

www.thecoloristorchestra.com

www.lisahannigan.ie

 

Compositie en Tekst: Lisa Hannigan

Concept, Arrangementen en Compositie: Kobe Proesmans, Aarich Jespers

 

Lisa Hannigan: zang, gitaar, mandoline, Harmonium, melodica, banjo, duimpiano

Kobe Proesmans: calabas, percussie en drums

Aarich Jespers: flapamba, rotto toms, percussie

Sep François: melodische percussie

Tim Vandenbergh: contrabas en electrische bas

Wim de Busser: geprepareerde piano, keys en piano

Gerrit Valckenaers: elektronica, bass-klarinet, melodica en objecten

Jeroen Baert: viool en mandoline

Karel Coninx: viola

Jo Francken: producer en klanktechniek

Wout Roelants: licht

 

AGENDA:

Meer data binnenkort.

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium Land
07/04/2018 Brugge Concertgebouw BE
23/11/2017 Antwerpen DeSingel, Blauwe zaal BE
Tijd: 20:00. Ticketbureau: 03 248 28 28. Info & tickets
21/11/2017 Rotterdam Lantarenvenster NL
Tijd: 20:30. Ticketbureau: 0031 10 277 22 77. Info & tickets
19/11/2017 Leuven Het Depot AF
Tijd: 20:00. Ticketbureau: 016 22 06 03. Info & tickets
16/11/2017 Oosterzele GC De Kluize
Tijd: 20:00. Ticketbureau: 09 363 83 30.