Sun Gods

2017. De broers Brent Buckler en Sander Cliquet dopen samen met Vincent Lembregts (zie: Chackie Jam, Glints) en Marijn Geerts hun band Barefoot And The Shoes om tot SUN GODS. In de getalenteerde producer Roel De Bruyne vinden ze de ideale partner om een compleet nieuwe sound te creëren.

Met hun rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en prominente drums creëren Sun Gods een eigen, uniek geluid: weidse, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s van de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois. Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Richard Thompson, Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers.

Sun Gods overtuigde in korte tijd tal van concertorganisatoren. Zo speelde de jonge band gesmaakte sets op onder meer Linkerwoofer (met oa Millionaire, Warhaus en Faces on TV) en waren ze te zien in de Effenaar (Eindhoven), Gigant (Apeldoorn) en op Ik Zie U Graag (Breda) in Nederland. ‘Voices’, de eerste single, ging alvast niet onopgemerkt voorbij: de video werd gescreened op verschillende belangrijke festivals zoals New York City Short Anime & Animation Film Festival, L.A. Music Video Awards (winnaar categorie ‘Best Male Vocalist’), European Independent Film Festival (Parijs) en Berlin Short Film Festival.

Ook de volgende single ‘Subtle Science’ maakt indruk en kampeerde veertien weken in de playlist van Radio 1. Opvolger ‘Zanzara’ werd dan weer opgepikt door Studio Brussel in hun Eigen Kweek-playlist. En Sun Gods are keeping the best for last: een trits geweldige songs is nog onderweg … stay tuned!

Sun Gods is helemaal klaar om concertzalen, de ether – en ook ù – in te palmen met hun geweldige sound en meeslepende songs!

Sun Gods is:
Brent Buckler: vocals/guitars
Sander Cliquet: synth, guitars
Vincent Lembregts: bass
Marijn Geerts: drums

AGENDA:

Datum Plaats Podium Land
vr 26 juli 2019 DEURNE Rivierenhof BE
Aanvang: 19:00. Tickets kopen
vr 2 augustus 2019 Berlaar Rock Balder BE

AFGELOPEN DATA:

Datum Plaats Podium Land
wo 17 juli 2019 Knokke-Heist Kneistival BE
vr 21 juni 2019 Flémale La Fiesta Du Rock BE
ma 30 november -0001 Lokeren Fonnefeesten BE
Aanvang: 19:00.